Новите съоръжения в зоопарка бяха открити официално днес

съвместния проект на Добрич и Констанца бяха изградени волиера, лабиринт, езеро за розово фламинго, мечкарник, ветеринарна лечебница и помещения за персонала. Закупен е микробус за екскурзии с различни туристически маршрути.

Община Добрич приключи дейностите по проект „Повишаване потенциала за развитие чрез организиране на възможностите и подобряване на туристическата инфраструктура в трансграничния регион” – POFTIC, по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 г. Партньори са Музеен комплекс за природа и наука Констанца, ПроЗоо Добрич и Областен съвет Констанца.

Новите съоръжения в Центъра за защита на природата и животните бяха официално открити от кмета на Добрич Детелина Николова и бившият ген. директор на Музейния комплекс в Констанца проф. Николае Пападопоу.

С приключването на този проект границата между Добрич и Констанца се стопи, заяви проф. Пападопоу в своето приветствие към присъстващите и пожела повече румънски туристи на Добрич, съответно повече български в своя град.

Автор: ЦЗПЖ Добрич
Дата: 2012-10-02