Начало > Тревопасни > Кенгуру

Кенгуру

Кенгурови са семейство Двуутробни бозайници, които главно се срещат в Австралия. Те са дневни животни и са вегетарианци. Живеят на стада водени от един възрастен мъжкар. Придвижват се със скокове. Голямата им опашка служи като балансьор. Някои от тях могат да плуват.

Кенгурата ядат трева и растения. Те имат къси предни крака, но много дълги и много силни задни крака и опашка. Използват ги за сядане и скачане. Известни са с това, че могат да скочат напред повече от 8 метра и да прескочат ограда висока повече от 3 метра. Те също могат да бягат със скорост по-голяма от 45 км/час. При уплаха скокът им достига до 16 м дължина.



Знаете ли че:
Кенгуруто не може да върви назад.