Зелено училище

Изтегли приложението

За да започне да функционира Зеленото училище при ЦЗПЖ написахме проект с представителя на корпуса на мира. Със средствата от проекта бяха закупени маси, столове, бяла дъска, екран за прожекция,микроскоп и компютър. След оборудването на ЗУ изготвихме програма. В нея сме обособили три направления за занимания по интереси.

kabinet

Първата група - готовност за провеждане на часове за нови знания по биология, екология и география. Това можем да го осъществим с помощта и желанието на учителите от всички училища в град Добрич. Часовете ще се провеждат по предварителна заявка за деня и темата, която желаят да бъде представена. Предварителната заявка е необходима, защото ще трябва да се подготвят работни листи и нагледни материали, за да е интересно на децата. За по-топлите дни имаме подготвени екологични игри, чрез които ще се затвърдят основните понятия в екологията и ще се повиши тяхното екологичното съзнание.

moniche

Втората група занимания ще са по приложно изкуство. Тук ще дадем възможност на децата да прояват своята фантазия и творческо мислене. Можем да правим малки пластики от естествени материали, пана, ревюта на дрехи от полиетилен и други. Имаме подготвена книжка за оцветяване, чрез която децата могат да научат за защитените растения и животни в нашия регион. За по-малките голямо удоволствие ще достави подреждането на пъзели и игра на карти, което пак е свързано с натрупване на нови знания.

fire

Третата група занимания ще са свързани с оцеляване в екстремни условия. Тук наши помощници ще са скаутите на град Добрич. Те ще обучават деца как се оказва първа помощ, как се пали и загася огън и др. Тази година ще бъдат закупени палатки, хамаци, шатри и лампи за скаутския лагер. Това ще бъде предпоставка да се организират нощувки на скаутите, а сутрин те ще помагат при храненето и почистването на животните.

Зелено училище - от 01.06. до 31.07-приемаме деца от 7 до 14 годишна възраст Таксата е 18 лева на седмица без осигурен обяд. Има много игри, занимания по природните науки и приложно изкуство.

Тест

test
test
test